Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτες τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ).

Η επιστολή αναφέρει ότι έχουν περάσει πάνω από 16 μήνες από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου που ισοπέδωσε τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας και ακόμη οι διαδικασίες προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες επισκευής στα πληγέντα κτίρια βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Η διαχείριση των φυσικών καταστροφών δεν
αφορά μόνο στην πρόληψη και την αντιμετώπισή τους, αλλά την αποκατάσταση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και την συνεχή παρακολούθηση τους.
Έπειτα από την συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ η οποία
πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στις 30 Ιανουάριου 2023 και σύμφωνα με την γνωμοδότηση της Επιτροπής των Σεισμοπλήκτων του ΤΕΕ/ΤΑΚ σας γνωστοποιούνται τα παρακάτω, τα οποία αφορούν στην βελτίωση της διαδικασίας αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων κτιρίων.