Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε έκδοση ψηφίσματος του Δήμου Χερσονήσου.

 

Το ψήφισμα αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου ζητά από την κυβέρνηση:
Ø Την κατάργηση του νόμου που μετατρέπει τα πέντε μεγάλα μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ø Την ενίσχυση του δημόσιου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τόσο των μουσείων όσο και των αρχαιολογικών χώρων με επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού.

Ø Την εκκίνηση των διαδικασιών από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στο Δήμο Χερσονήσου ο οποίος αποτελεί τόπο μεγίστης ιστορικότητας με σπουδαία αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά. Στα διοικητικά όρια του Δήμου Χερσονήσου περιλαμβάνονται εξάλλου μνημεία όπως η Μινωική Έπαυλη Νίρου, το Μινωικό Παλάτι των Μαλίων, το Μινωικό Ναυπηγείο Αγίων Θεοδώρων και το Λιμάνι Χερσονήσου που είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Κρήτης με σημαντικά ευρήματα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, όπως το υδραγωγείο, το θέατρο, την ακρόπολη και τη νεκρόπολη.
Ø Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αποφασίζει να σταλεί το παρόν ψήφισμα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και σε όλους τους Βουλευτές του νομού Ηρακλείου.