Ηράκλειο, 20-12-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα:  Αποζημίωση στους καλλιεργητές σταφίδες

Σε κοινή τους επιστολή, ο   Πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη Ηλία, Εμμανουήλ Τσατσαράκης, ο Πρόεδρου Τ.Κ  Δαφνών, Πετρογιάννης Βασίλειος, η Πρόεδρος Τ.Κ Κυπαρισσίου, Σταυρακάκη Μαρία,  ο Πρόεδρος Τ.Κ  Βενεράτου,  Μαραγκάκης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος Τ.Κ Αυγενικής, Δερμιτζάκης Ιωάννης, ο ΠρόεδροςΤ.Κ Κερασίων, Κογκάκης Ιωάννης και ο Πρόεδρος  Συνεταιρισμού Κρουσών, Πιτσικάκης Κων/νος  αναφέρονται στην  καταστροφή που προκάλεσε στα σταφύλια η  έντονη βροχόπτωση τον Αύγουστο του 2022.

Ενώ στάλθηκαν τα στοιχεία που συλλέχθηκαν σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ  Ηρακλείου, διαπιστώθηκε όμως για άλλη μία φορά  ότι  προσπαθεί  να βγει  εκτός η σταφίδα της  Κρήτης και να δοθεί αποζημίωση μόνο στην μαύρη κορινθιακή σταφίδα.

Δεδομένου ότι θα υπάρξει κίνδυνος τα επόμενα χρόνια να μην μπορούν οι παραγωγοί  να παράγουν ξανά το  πολύτιμο αυτό  προϊόν με ότι συνεπάγεται για την οικονομία του τόπου.

Δεδομένου ότι θα χαθεί αυτό το εισόδημα που έφερε τα προηγούμενα χρόνια ανάπτυξη στην Κρήτη  αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα δοθεί άμεσα αποζημίωση στους παραγωγούς της κρητικής σταφίδας

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης