Ηράκλειο, 22-12-2022

 

Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

  • Εθνικής Άμυνας
  • Δικαιοσύνης
  • Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: Άμεση ακύρωση διάθεσης υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στις πύλες εισόδου.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών  (ΠΟΜΕΝΣ), αναφέρει ότι η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο για την προστασία των συναδέλφων τους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονείς, στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία κλπ) όσο και για την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την παρουσία εκπροσώπων – παρατηρητών στα Συμβούλια Μεταθέσεων, μια διάταξη που παραμένει ανενεργός και ανεφάρμοστη εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

Όμως  αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η συζήτηση της ανωτέρω υπόθεσης, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει καταθέσει ακόμη τις απόψεις του, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται δικονομικά η εξέλιξη της δίκης.

Όπως αναφέρουν, δεν μπορούνε να μην συσχετίσουνε την στάση αυτή του Υπουργείου με τη δεδηλωμένη πρόθεση μερίδας υπηρεσιακών παραγόντων να καταργηθούν οι προβλέψεις του νόμου για την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων στα Συμβούλια Μεταθέσεων και τα Μετοχικά Ταμεία. Με απλά λόγια, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την μία καθυστερεί την πρόοδο της δίκης και από την άλλη επιχειρεί να προωθήσει την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να «νομιμοποιηθεί» αναδρομικά ο επί πέντε έτη παράνομος αποκλεισμός των θεσμικών εκπροσώπων.

Η ΠΟΜΕΝΣ εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση και δυσαρέσκειά της για τη στάση αυτή της Διοίκησης, και ευελπιστεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα νομιμοποιήσει τις πρόδηλες αυτές μεθοδεύσεις κατά την εξέταση της υπόθεσης, όποτε και αν αυτή γίνει τελικώς.

Ερωτάσθε  κ.κ. Υπουργοί:

 

-Προτίθεται η κυβέρνηση να  λύσει άμεσα το θέμα της Ομοσπονδίας

Για ποιο λόγο καθυστερεί την πρόοδο της δικής;

 

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης