Ηράκλειο, 3-10-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα. Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων

 

Θέμα:   Κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών ( 3χλμ & 5χλμ ) στα Καλλιτεχνικά σχολεία

 

H Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων σε επιστολή της αναφέρει ότι σχετικά με τις μετακινήσεις των Καλλιτεχνικών σχολείων, αποφάσισε ομόφωνα και απαιτεί την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών των 3.000 και 5.000 μέτρων για Γυμνάσια και Λύκεια αντίστοιχα για τους εξής λόγους:

  1. Είναι προφανές ότι οι αποστάσεις (6.000 και 10.000 μέτρων καθημερινά) δεν μπορούν να διανύονται πεζή από τους μαθητές. Για πολλούς από αυτούς η πρόσβασή τους στα σχολεία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περισσότερα του ενός ΜΜΜ. Λαμβάνοντας υπόψη τον απαιτούμενο χρόνο για την προσέλευση και επιστροφή των μαθητών σε συνδυασμό με τις αυξημένες υποχρεώσεις του ωρολογίου προγράμματος καθίσταται προβληματική η επιμελής παρακολούθηση των μαθημάτων.
  2. Οι μαθητές μεταφέρουν ογκώδη αντικείμενα: καβαλέτα, τελάρα, σκηνικά, πινέλα, είδη ένδυσης και υπόδησης κλπ, μαζί με τις σχολικές τους τσάντες με βιβλία και τετράδια για τα μαθήματα γενικής παιδείας. Είναι αυτονόητο ότι ο όγκος αυτών τωναντικειμένων δεν μπορεί να μεταφερθεί ούτε πεζή, ούτε όμως και με τα ΜΜΜ.
  3. Τίθεται θέμα ασφάλειας, κυρίως για την σωματική ακεραιότητα των ίδιων των μαθητών, όσο και για φθορές που μπορούν να προκληθούν στα αντικείμενα που μεταφέρουν.

Για τους παραπάνω λόγους:

  1. Ζητάνε την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών των 3.000 και 5.000 μέτρων για Γυμνάσια και Λύκεια αντίστοιχα των Καλλιτεχνικών Σχολείων
  2. Αιτούνται την παρουσία συνοδού στα σχολικά λεωφορεία και την δημιουργία δημοσίου φορέα, που θα εξασφαλίζει τα παραπάνω.

 

 

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

Θα ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματα τους;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης