Ηράκλειο, 2-9-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

 

Θέμα:   Ύπαρξη Κυλικείου των ΕΔ στο Χώρο της ΔΕΘ

 

 

Σε επιστολή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) αναφέρει ότι στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα απασχοληθούν κατά διαταγή της Υπηρεσίας, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, δεν πρόκειται να λειτουργήσει κυλικείο της ΛΑΦ Θεσσαλονίκης για την αγορά αγαθών (νερό, καφέ, σάντουιτς κλπ), τα οποία θα αναγκαστούν να τα προμηθευτούν από το εμπόριο, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος αγοράς τους, σ’ αυτή την τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η αγορά ενός καφέ και ενός νερού, θα αυξήσει το αντίτιμο που θα καταβάλουν τα στελέχη κατά 200%, σε σύγκριση με το κυλικείο που λειτουργούσε τα προηγούμενα έτη. Την ίδια ώρα πληροφορούνται  ότι, προσωπικό εστίασης για την πολιτική ηγεσία θα αποσταλεί και θα απασχοληθεί κανονικά. Το δε προσωπικό που απασχολείται στη ΔΕΘ, αποτελείται από αρκετά άτομα, τα οποία παραμένουν για όλη τη διάρκεια της ημέρας στο χώρο του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα παρέμβετε ούτως ώστε το προσωπικό των ΕΔ, που απασχολείται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ, το οποίο κάθε έτος λαμβάνει τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων των επισκεπτών, να έχει το ελάχιστο δείγμα μέριμνας, μη νιώθοντας την εγκατάλειψη της Υπηρεσίας τους, την ίδια ώρα που για ακόμη μια φορά, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την άρτια εκπροσώπηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην έκθεση;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης