Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

 

Η επιστολή ζητάει την άμεση διευθέτηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό πασχόντων από ποικίλες μορφές καρδιοπάθειας.

Ειδικότερα πρόκειται για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, ο αριθμός των οποίων στατιστικά είναι σαφώς υπολογίσιμος, και οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο 38 του νόμου  4865/2021 είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία δημοσίων υγειονομικών δομών αποκλειστικά και μόνο για τη συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων.   Μέχρι τότε υπήρχε η δυνατότητα παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας και από ιδιώτες ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Με την Υπουργική Απόφαση  ΓΠ. οικ. 30268, που υπογράφηκε στις 30 Μαΐου του 2022, εισάγεται σειρά εξαιρέσεων ευπαθών κατηγοριών από την εφαρμογή της επίμαχης διάταξης, ωστόσο δεν περιλαμβάνει στις κατηγορίες οι οποίες εξαιρούνται ούτε μία καρδιαγγειακή πάθηση.