Ηράκλειο, 23-8-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: Να αρθεί άμεσα η αδικία για όσους έμειναν εκτός από το  «Βοήθεια στο σπίτι»

 

Σε επιστολή του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Βοήθεια στο Σπίτι αναφέρει ότι τα οριστικά αποτελέσματα της προκύρηξης 4κ/2020 για το Βοήθεια στο Σπίτι  των κατηγοριών  ΤΕ, ΔΕ   και ΥΕ,  που είναι και η  συντριπτική πλειοψηφία όσων μένουν εκτός διορισμού βγήκαν και έχουν πάρει ΦΕΚ. Αναμένονται πλέον μόνο των ΠΕ.

Τα οριστικά αποτελέσματα δεν άλλαξαν σχεδόν καθόλου την κατάσταση σε σχέση με τα προσωρινά όσο αφορά τον αριθμό αυτών  μένουν εκτός. Απο167 που ήταν, πλέον είναι 163.

Ως εκ τούτου ζητείται πλέον βούληση για να αρθεί αυτή η αδικία. Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη στη Βουλή  σε επερωτήσεις Βουλευτών για το πώς ο αρμόδιος Υπουργός και η Κυβέρνηση θα αποκαταστήσουν αυτή την αδικία με το να υπάρξει συνέχιση της εργασίας τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως Συμβασιούχοι προκειμένου να βοηθηθούν αυτοί οι εργαζόμενοι και να μη χάσουν τη δουλειά τους μετά από 20 χρόνια, ο Υπουργός παραπέμπει στον ΑΣΕΠ και στη δυνατότητα χρησιμοποίησης της εμπειρίας τους με συμμετοχή τους σε όποια άλλη προκήρυξη. Κάτι που δεν βοηθάει καθόλου.

Δεδομένου ότι το θέμα είναι σοβαρότατο και αφορά την επιβίωση 163 οικογενειών πανελλαδικά που μετά από 18 και 20 χρόνια συνεχόμενης προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες, στους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, καλούνται τώρα να εγκαταλείψουν την δουλειά τους και να βρεθούν στην ανεργία.

Από τους 163 εργαζόμενους που μένουν εκτός, η συντριπτική πλειοψηφία είναι της κατηγορίας ΥΕ λόγο του ότι σε αυτή την κατηγορία το ΑΣΕΠ προσμετρά τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία το υπάρχον προσωπικό πλέον δεν τα έχει μετά από 20 χρόνια καθώς τα παιδιά τους πλέον έχουν μεγαλώσει.

Το αίσθημα της αδικίας είναι πολύ έντονο και ο θυμός μεγάλος καθώς  οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν δώσει τα μέγιστα στους Δήμους τους και τώρα που μένουν εκτός και άρα χωρίς δουλειά σε ηλικία 50 ετών και πάνω, νιώθουν ότι τους κορόιδεψαν και τους χρησιμοποίησαν.

 

 

 

 

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Τι θα γίνει με αυτούς τους εργαζόμενους;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης