Ηράκλειο, 25-7-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών, Εσωτερικών

 

Θέμα: Η εκ νέου έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας κάνει επιτακτική την  ανάγκη επικαιροποίησης της  μελέτης για το νέο διεθνή αερολιμένα Κρήτης

Με  επιστολή του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκης, αναφέρει ότι είναι γνωστό ότι την 27η Σεπτεμβρίου 2021, εκδηλώθηκε σφοδρή σεισμική δόνηση στην περιοχή του δήμου.

Με αφορμή την έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, υπάρχει αναγκαιότητα επικαιροποίησης της  μελέτης για το νέο διεθνή αερολιμένα Κρήτης. δεδομένης της ανησυχίας των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει αυτό, θα συμβάλλει – αφενός- στη διασφάλιση της κατασκευής του έργου του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο  Καστέλλι– αφετέρου- στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

«Στόχος της μελέτης θα πρέπει να είναι η πλήρης διερεύνηση του σεισμικού κινδύνου στην περιοχή, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των υπό κατασκευή έργων, αλλά και να υπάρξει κοινωνική ηρεμία»,  επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος,  ο οποίος παράλληλα απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει στην επανεξέταση των πληγεισών οικιών καθώς: «η έντονη καθημερινή σεισμική δραστηριότητα έχει πλήξει έτι περαιτέρω τα ήδη λαβωμένα κτίρια και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο στους ιδιοκτήτες».

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα ικανοποιήσετε τα αιτήματα τους;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης