Τις εγκαταστάσεις του ενυδρείου Κρήτης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης , όπου είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο του ενυδρείου Κρήτης, Δρ. Ιωάννη Παπαδάκη, την υπεύθυνη ενυδρυολογίας του ενυδρείου, Δρ. Ασπασία Στεριώτη, την υπεύθυνη προώθησης και επικοινωνίας, κα. Φωτεινή Πατεράκη και την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κα Θάλεια Πολυχρονάκη.

Κατά την συνάντηση ο κ. Λογιάδης ενημερώθηκε για το σπουδαίο έργο που επιτελείται το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, αλλά και στο πως το ενυδρείο συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση από την έρευνα μέχρι τον τουρισμό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα διαφύλαξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της ζωής και την οικονομική ανάπτυξη γενικότερα.

Ακόμα συζήτησαν τρόπους και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διατήρηση αλλά και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Τα στελέχη του Ενυδρείου σημείωσαν τη βαρύτητα που έχει η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτά τα θέματα όπως και τη σημαντικότητα της έρευνας.

Η συζήτηση όπως ήταν αναμενόμενο περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της ρύπανσης των θαλασσών, που αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα με αλόγιστες συνέπειες όπως αναδεικνύει και το ΜέΡΑ25, και ένα παραπάνω στην Ελλάδα όπου οι θάλασσες αποτελούν το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο.

Τονίστηκε επίσης, το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης στο κόστος της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.