Ηράκλειο, 76-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργού Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Τουριστικό καταφύγιο Τσούτσουρα 20 χρόνια κι ακόμα περιμένουν

Σε κοινή επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσούτσουρα και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τσούτσουρα  αναφέρεται η επί 20 και  πλέον έτη εγκατάλειψη του παραπάνω έργου από το Κράτος που το κατασκεύασε. Επίσης, καθώς  οι ανάγκες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, με προβλεπόμενη την κορύφωσή τους σε 3 έως 4  χρόνια όταν θα έχει  ολοκληρωθεί  το μεγάλο έργο του Αεροδρομίου Καστελλίου, δεν έχουν  γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση και εκσυγχρονισμό του τουριστικού καταφυγίου Τσούτσουρα.

Ζητάνε άμεσα την ένταξη του έργου,  σε ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να γίνει δυνατή η άμεση αποπεράτωσή  του.

Επίσης ζητάνε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η αποστολή του έργου που πολύ σωστά και εξαρχής επιλέχτηκε για την συγκεκριμένη θέση, ως τουριστικός λιμένας, καθώς και να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα, με ανάλογα έργα, (επιπλέον νησίδες ή τεχνητοί ύφαλοι),  για την προστασία της γειτονικής ακτής ανατολικά του λιμένα.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα υλοποίησης και είχε δημοσιευτεί η ένταξή του στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ήδη από το 2009 χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί, γεγονός που αποτελεί μεγάλη αμέλεια για το έργο και αδικία για τον τόπο μας.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα υπάρξει η στήριξη του παρόντος αιτήματος, για την αποπεράτωση του λιμανιού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα;

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης