Ο Γ. Λογιάδης στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25

 

Ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25.

Κατά το συνέδριο ένωσαν τις φωνές τους συνοδοιπόροι από όλη την Ελλάδα για να δηλώσουνε με όλη τους τη δύναμη προς όσους υπονομεύουν το μέλλον, τις ζωές, την προοπτική αυτού του τόπου και της Ευρώπης, πως η «Ρήξη, είναι η μόνη απάντηση στην κρίση».

Ο βουλευτής Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης πριν την πολιτική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στον αείμνηστο Πέτρο Μηλιαράκη και στο πόσο αυτή η απώλεια του έχει στιγματίσει πλέον όλους και προσωπικά τον ίδιο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξέλιξη του κόμματος  αλλά και στα χτυπήματα  που δέχεται  το ΜέΡΑ25 από τα μνημονιακά κόμματα που τους κάνουν όμως πιο δυνατούς.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό που είναι ενεργό σε τρία επίπεδα:

Με το Progressive International, με συνιδρυτή το Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκίνησε με 3 μέλη και σήμερα έχει πάνω από 210εκατ. μέλη παγκοσμίως.

Το Diem25 Πανευρωπαϊκά και το  ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα.

«Μην το θεωρούμε απλό, αυτονόητο και εύκολο, ο Γιάνης ο Βαρουφάκης το έκανε πραγματικότητα.

Τα τρία μνημονιακά κόμματα είναι απέναντι μας και το τονίζουμε συνέχεια και μέσα στη Βουλή, σε κάθε ευκαιρία. Για αυτό και μας χτυπάνε! Διότι αξίζουμε να μας χτυπάνε και αυτό μας δυναμώνει. Διότι είμαστε οι μόνοι που δείχνουμε ένα άλλο δρόμο.

Το ίδιο το δείξαμε πρόσφατα μέσα στην Ολομέλεια όταν ως ΜέΡΑ25 σηκωθήκαμε και αποχωρήσαμε όταν αναφέρθηκε το ναζιστικό τάγμα Αζόφ. Και τους είδαμε και τους τρεις μαζί στο τέλος της ομιλίας Ζελένσκι να χειροκροτούν. Η απόλυτη ντροπή και εξευτελισμός του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Βλέπουμε ότι πάνε να κάνουν μία τρικομματική κυβέρνηση μετά από τις εκλογές, όποτε γίνουν αυτές. Για να υπογράψουν ότι έμεινε ακόμη όρθιο. Στο 5ο μνημόνιο που μας ετοιμάζουν ιδιωτικοποιώντας και ξεπουλώντας τα δημόσια αγαθά, τον αέρα, το νερό και τον ήλιο.

Αυτές τις θέσεις μας τις συνδιαμορφώνουμε τώρα, πρέπει να τις επικοινωνήσουμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε με κάθε πολίτη, με ευγένεια, γνώση και αυτοπεποίθηση.

Ο κόσμος χρειάζεται και απαιτεί ενημέρωση. Διότι έχει απαξιώσει όλους τους πολιτικούς, δεν εμπιστεύεται κανένα».

Tην τοποθέτηση του, την έκλεισε με τους πολέμους που βιώνει η ανθρωπότητα που δεν είναι μόνο αυτός της Ουκρανίας.  Από την επιβίωση μέχρι την κλιματική αλλαγή και αντίστροφα σε όλα τα κράτη υπάρχουν κοινωνικές αναταραχές και μια διαρκής κρίση για την οποία οι ηγέτες της Ευρώπης κοιτούν χωρίς να αντιδρούν.

 

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε

  • Τις ομιλίες του Γιάνη Βαρουφάκη

https://mera25.gr/gianis-varoufakis-sto-synedrio-tou-mera25-irthe-i-ora-na-adraxoume-to-fos-tis-meras/

https://mera25.gr/gianis-varoufakis-sto-kleisimo-tou-synedriou-sto-mera25-milame-gia-proti-fora-rixi/

 

  • Τις ομιλίες των βουλευτών του ΜέΡΑ25

https://mera25.gr/omilies-ton-voulefton-sto-1o-diavouleftiko-synedrio-tou-mera25/