Ηράκλειο, 11-5-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, και Οικονομικών        

Θέμα: Αύξηση 67% στην τιμή εισόδου για όσους έχουν την ειδική κάρτα στην Ακτή Βουλιαγμένης – Έκοψαν τη δωρεάν πρόσβαση στα ΑΜΕΑ

 

Σε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο[1] πληροφορηθήκαμε για την αιφνιδιαστική  αύξηση στην τιμή εισόδου για όσους έχουν την ειδική κάρτα που τα 3 ευρώ αυξήθηκε στα 5 ευρώ στην Ακτή Βουλιαγμένης. Μι  αυθαίρετη  αύξηση της τάξης του   67%.  

 

Όπως αναφέρεται πέρυσι η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται την οργανωμένη παραλία είχε αυξήσει την είσοδο των δημοτών από τα 2 στα 3 ευρώ και προχώρησε προ ημερών  και σε νέα αύξηση, κάνοντας  τη βουτιά πολυτέλεια!

Η αγανάκτηση των λουόμενων  είναι πολύ μεγάλη και ζητούν την παρέμβαση του Δημάρχου.

Επιπλέον κόπηκε η δωρεάν είσοδο για την κατηγορία των ΑΜΕΑ και άλλες κατηγορίες κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς για δεκάδες λουόμενους είναι απαγορευτική  πλέον η είσοδος.   Το ίδιο ισχύει και για τους αθλούμενους.

 

Να τονιστεί ότι στην οργανωμένη παραλία του Αλίμου “Ακτή του Ήλιου” που ανήκει και αυτή στην ΕΤΑΔ και την εκμεταλλεύονται ιδιώτες η είσοδος μετά από συμφωνία του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη και των ιδιοκτητών είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ τις καθημερινές η τιμή της ξαπλώστρας είναι 1€ και το Σαββατοκύριακο 2€. Μετά τις 6 το απόγευμα οι ξαπλώστρες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Δεδομένου ότι αυτή είναι μια ανάλγητα κοινωνική πολιτική της Εταιρείας, την στιγμή που ο κόσμος ψάχνει ύστερα από 2 χρόνια εγκλεισμού του μια διέξοδο και μια διαφυγή προς την όποια μορφής αναψυχή.

 

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα μεριμνήσετε ώστε να διευθετηθεί άμεσα αυτή η αδικία;

Γιατί η ΕΤΑΔ αποφασίζει από μόνη της τις τιμές;  Γιατί δεν υπάρχει έλεγχος;

Γιατί κανείς δεν υπολογίζει τις ειδικές κατηγορίες πολιτών που μένουν στην περιοχή και έχουν ως μόνη απόλαυση τη θάλασσα;

Τι θα γίνει με  τα ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές, κι άλλες κατηγορίες;

Όλοι οι δημότες  θα πληρώνουν 5 ευρώ για να κολυμπήσουν;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης

 

[1] https://www.notia.gr/2022/05/%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ae-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82/