Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιο Βοργιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης  ο Πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Νίκος  Κοκκολάκης  και ο πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών, Νεκτάριος  Μωϋσάκης .

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά  προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, αλλά και το κύμα ακρίβειας και αύξησης του ενεργειακού κόστους που επηρεάζει το εισόδημα των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα για τα θέματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων τονίστηκε η αναγκαιότητα τήρησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και η αναγκαιότητα αύξησης του βασικού μισθού και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Ο κ. Λογιάδης επισήμανε την πάγια θέση του ΜέΡΑ25, ότι πέρα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, το διαθέσιμο εισόδημα ενισχύεται από τη σωστή λειτουργία της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας και γενικά των δημόσιων υποδομών, αλλά και με τη μείωση της υπεροφορολόγησης, η οποία υπάρχει για να επιτευχθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και στρεβλώσεις. Με αυτό το τρόπο βελτιώνεται τόσο το εισόδημα, όσο και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν στο τεράστιο θέμα  που έχει προκύψει λόγω της έλλειψης προσωπικού στον τουριστικό κλάδο.

Επίσης, επισημάνθηκε η σημαντικότητα της  αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης και η προσφορά προγραμμάτων επιμόρφωσης και πιστοποίησης τουριστικών επαγγελμάτων, για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των υπαλλήλων, και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και η άμεση επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Αναφορά επίσης έγινε και στην δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι θα ομαλοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και στη δημιουργία υποδομών που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα.

Ο κ. Λογιάδης δήλωσε όπως πάντας αρωγός στον αγώνα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.