Ηράκλειο, 6-5-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας και Κοινωνικών Επενδύσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για  τα έτη 2021 και 2022, στον νομό Λασιθίου»

 

Σε επιστολή ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας,  ζητάει να ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση στις προβλεπόμενες θέσεις εποχικής εργασίας για εργάτες γης στον Νόμο Λασιθίου (περίοδο 2021-2022).

 

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ανέλαβε πρωτοβουλία και συνέβαλε στην διεκπεραίωση στο σύνολο των υποθέσεων από τους αγρότες- εργοδότες (μέλη Συλλόγου) που απευθύνθηκαν στα γραφεία μας διευκολύνοντας έτσι την απόκτηση νομιμοποιητικών εγγράφων, κυρίως για τους παράτυπα διαμένοντες στην χώρα μας αλλά και με την διαδικασία της μετάκλησης.

 

Ως εκ τούτου, για πρώτη φορά τις τελευταία δεκαετία , ο προβλεπόμενος αριθμός αδειών έργου πολιτών τρίτων χωρών στον Νομό Λασιθίου εξαντλήθηκε, πριν την λήξη της περιόδου.

 

Επίσης, σε συνεργασία με το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, καταβάλουνε προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί άμεσα ο νέος Νόμος 4115/2022 ΦΕΚ 63/24.3.2002, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι διαθεσιμότητα σε θέσεις εργασίας ανά Νομό.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα μεριμνήσετε ώστε να αυξηθεί ο αριθμός αδειών για εποχική εργασία για το Νομό Λασιθίου σε επιπλέον 300 θέσεις έως το τέλος 2022;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης