Ηράκλειο, 6-5-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Αίτημα παράτασης καταληκτικής ημερομηνίας κύρωσης δασικών χαρτών στην Κρήτη

 

Σε επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, αναφέρει ότι η καταληκτική ημερομηνία κύρωσης των δασικών χαρτών για την περιοχή της Κρήτης και ειδικότερα για τους νόμους Ηρακλείου και Λασιθίου, που έχει ορισθεί από τις υπηρεσίες είναι η 16 Μαΐου 2022. Με τα έως τώρα δεδομένα από τους εμπλεκόμενους φορείς, διαφαίνεται ότι θα μείνουν εκτός ένας μεγάλος όγκος υποθέσεων, καθώς είναι μία χρονοβόρα διαδικασία για να επιτευχθεί η ορθή αποτύπωση και χαρακτηρισμός των γαιών.

 

Σημαντικό επίσης στοιχείο για την ολοκλήρωση της αποτύπωσης είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο πρωτίστως να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών για τις εκτάσεις πού καλύπτονται από π.χ. φασκόμηλο, θυμάρι, ασπάλαθο αχινοποδι, κ.α. (σύνολο 27 είδη που φύονται στις παραπάνω περιοχές) που δεν αποτελούν δασική βλάστηση.

 

Με το δεδομένο ότι πέραν αυτής της ημερομηνίας (26/5/2022) οι ιδιοκτήτες χάνουν το δικαίωμα να προβούν σε ενστάσεις (σύμφωνα με το νόμο), αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν δεν ενεργήσετε άμεσα με τις ανάλογες διαδικασίες.

 

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα ορίσετε νέα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους 2022 για να προλάβουν να διεκπεραιωθούν όλες οι περιπτώσεις;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης