Ηράκλειο, 4-5-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: Αίτημα συμπερίληψης σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο πρόγραμμα Ψηφιακή μέριμνα ΙΙ για την ενίσχυση ειδικών κατηγοριών δικαιούχων με σκοπό την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Σε επιστολή του δημάρχου Μίνωα Πεδιάδας πληροφορηθήκαμε ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 48765/2022 με τις λεπτομέρειες του προγράμματος Ψηφιακή μέριμνα ΙΙ για την ενίσχυση ειδικών κατηγοριών δικαιούχων, με σκοπό την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού μέσω Voucher ύψους 200 ευρώ.

Διαπιστώθηκε πως στις ειδικές κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων των ενισχύσεων του εν λόγω προγράμματος, δεν περιλαμβάνονται οι σεισμόπληκτοι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι οποίοι επλήγησαν μετά τον καταστροφικό σεισμό, που εκδηλώθηκε στο δήμο στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021.

Την ίδια στιγμή που από την πολιτεία υπήρξε σαφής πρόβλεψη και συμπεριλήφθηκαν στις κατηγορίες των δυνητικών δικαιούχων του προγράμματος οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές κατά το ημερολογιακό έτος 2021.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των κατοίκων του δήμου Μίνωα Πεδιάδας οι οικείες των οποίων υπέστησαν ζημιές που τις κατέστησαν προσωρινά ή μόνιμα μη κατοικήσιμες από τον καταστροφικό σεισμό είναι πολύ μεγάλος και ο δήμος βρίσκεται έως και σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω του ανώτερου σεισμού.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα μεριμνήσετε για τη συμπερίληψη και των σεισμοπλήκτων του δήμου στο ανωτέρω πρόγραμμα,  στο πλαίσιο ισονομίας αλλά και προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η κοινωνική αδικία για τους σεισμόπληκτους του δήμου;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης