Ηράκλειο, 4-5-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Ίδρυση Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΕΦΚ) στην Π.Ε. Ηρακλείου

Σε επιστολή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, αναφέρει ότι με το ΦΕΚ 5056Β/2021 συστήθηκε ο τομέας αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών στην Π.Ε. Ηρακλείου με έδρα το Ηράκλειο.

Με την υπ. Αριθμ. 77604/15.3.2022 ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την πρόσκληση για την πρόσληψη 40 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων για τη στελέχωση της υπηρεσίας.

Η ίδρυση και στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας θεωρείται επιβεβλημένη με σκοπό τον επανέλεγχο των κτιρίων από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι , την κατάρτιση φυσικού φακέλου των πληγέντων, τη διευθέτηση θεμάτων αποζημίωσης, την παρακολούθηση των έργων αποκατάστασης, αλλά και της άμεσης εξυπηρέτησης των δημοτών που επλήγησαν.

Εδώ και αρκετούς μήνες λειτουργεί στο δήμο Μινώα Πεδιάδας η συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία είναι υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες σύνταξης των φακέλων των σεισμοπλήκτων κτιρίων και κατά επέκταση οι διαδικασίες αποκατάστασης τους να μην εξελίσσεται και να έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους κατοίκους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα μεριμνήσετε για την άμεση στελέχωση του ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης