Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Λασιθίου, Κωνσταντίνο Νικολαράκη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Π.Ε. Λασιθίου τα οποία είναι υποστελεχωμένα και υπολειτουργούν.

Η ιατρική κοινότητα της περιοχής τονίζει ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου,  άρτια στελεχωμένου, με αυξημένο αριθμό κλινικών στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν σωστά οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες του Λασιθίου και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν ασθενείς στο Ηράκλειο.

Επίσης, αναφέρθηκαν στο τεράστιο πρόβλημα που θα προκύψει από την κατάργηση του μέτρου της συνταγογράφησης των ανασφάλιστων πολιτών. Αν καταργηθεί αυτό το μέτρο, χιλιάδες ανασφάλιστοι θα χρειαστούν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο χρήση των δημόσιων δομών και τα αποτελέσματα θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο ακόμα και κίνδυνο για την υγεία τους. Οι δημόσιες δομές είναι αδύνατο να καλύψουν τόσο πολλές ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση αναφέρθηκαν επίσης και στη σημαντικότητα της δημιουργία φακέλου ασθενούς, στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών του HPV, αλλά και στην έλλειψη δομών για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας.

Ο κ. Λογιάδης δήλωσε αρωγός στις όποιες προσπάθειες ακολουθήσουν.