Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε δελτίου τύπου του Ενιαίου Δικτύου των Συνταξιούχων.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι με τροπολογία που κατετέθηκε βράδυ στη Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης ενημερώνει τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν επί σειρά ετών να εκδοθεί η σύνταξή τους, ότι εφεξής αυτό θα συμβαίνει εντός τριμήνου.
Εφεξής λοιπόν, οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης θα ενημερώνονται ότι ο ΕΦΚΑ την έκανε αποδεκτή εντός τριμήνου. Θα αξιοποιούνται μάλιστα τα στοιχεία του συστήματος Άτλας προς τούτο. Μόνο που το εν λόγω σύστημα έχει ελλιπή στοιχεία! Άρα, απλώς θα γίνονται αποδεκτά τα όποια στοιχεία καταθέτουν οι συνταξιούχοι, σωστά ή λάθος! Εδώ όμως βρίσκεται στο μεγάλο μυστικό:
Στην περίπτωση λάθους, ο ΕΦΚΑ θα έχει δικαίωμα τριετίας για να το εντοπίσει. Αν το βρει, τότε θα αναζητά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Δηλαδή, ο συνταξιούχος θα κινδυνεύει να χάσει μέχρι και το σπίτι του για να ξεχρεώσει
Οι κίνδυνοι που επίσης ελλοχεύουν είναι: α) να υπάρξει μη ενημερωμένο ασφαλιστικό ιστορικό, να βγαίνουν δηλαδή συντάξεις κατά προσέγγιση, β) να γίνεται επανυπολογισμός συντάξεων κατά προσέγγιση με βάση στατιστικά στοιχεία, γ) ο e-ΕΦΚΑ θα δηλώνει αδυναμία να υποστηρίξει τη διαδικασία θεμελίωσης δικαιώματος προς τους συνταξιούχους, δ) από στατιστικά στοιχεία του  e-ΕΦΚΑ το 20% των αιτήσεων συνταξιοδότησης είναι απορριπτικές.

 

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

ενιαιο δικτυο συνταξιουχων