Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτες τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Περιβάλλοντος & Ενέργειας , κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

Η επιστολή ζητάει να επιληφθείτε των προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις αλλά και τους μηχανικούς και προτείνει την άμεση και καθολική ενσωμάτωση ΑΠΕ στη βιομηχανία με:

  • Φ/Β net metering αλλά και virtual net metering με δυνατότητα παραγωγής πάνω από το υφιστάμενο όριο που προβλέπεται μέχρι σήμερα, λόγω υπέρογκης κατανάλωσης ενέργειας από τους Βιομηχανικούς Πελάτες των παροχών ενέργειας.
  • Προώθηση των ΑΠΕ στην παραγωγική διαδικασία (ανάκτηση αποβαλλόμενης θερμότητας, γεωθερμία χαμηλής ενθαλπίας, κλπ.).
  • Προώθηση ενεργειακών γειτονιών στα βιομηχανικά πάρκα (δίκτυα district) όπου απορριπτόμενη θερμότητα (θερμό ή ψυχρό) μπορεί να είναι πηγή θερμότητας για αντίθετη διαδικασία γειτονικής παραγωγικής μονάδας.
  • Προωθητικά προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση των παραγωγικών διαδικασιών με σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες κτλ. ώστε να μειωθεί η πρωτογενής κατανάλωση ενέργειας.
  • Προώθηση τη κυκλικής οικονομίας στις παραγωγικές μονάδες.
  • Επιδότηση της αξιοποίησης του συνόλου των ΑΠΕ για την παραγωγή ενέργειας με έμφαση στα ανά περιφέρεια ειδικά χαρακτηριστικά. Η Κρήτη για παράδειγμα έχει πλεόνασμα σε βιομάζα, εύκολη πρόσβαση στο θαλάσσιο υδροφορέα, κτλ. τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη για το στρατηγικό σχεδιασμό της προώθησης των αντίστοιχων μέτρων.

 

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

Ενεργειακό Κόστος & Βιομηχανία