Ηράκλειο, 1-4-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Επείγουσα η ένταξη των έργων  αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων της Κρήτης  στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 

Σε επιστολή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ) αναφέρει ότι η αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών δημοσίων κτιριακών υποδομών, αποτελεί κρίσιμο θέμα και προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και τους ΟΤΑ της Κρήτης.

Η χρηματοδότηση δράσεων για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας και προσεισμικού ελέγχου, με βάση το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» πρέπει να προτεραιοποιηθούν και να ενταχθούν άμεσα.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών στην Κρήτη αλλά και των τελευταίων αλλεπάλληλων σεισμικών γεγονότων, ζητάνε να εγκριθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους δήμους της Κρήτης για την αντισεισμική προστασία των κτηρίων αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Δεδομένου ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένταξη της πρώτης φάση του μακροσκοπικού ελέγχου, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση έχει τρεις φάσεις

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

Θα λάβετε υπόψιν σας τις προτεινόμενες προτάσεις ώστε να εγκριθούν στο σύνολό τους, όπως έχουν κατατεθεί από τους Δήμους της Κρήτης για την αντισεισμική προστασία των κτηρίων αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης