Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιωτικών Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Π.Α.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι.).

Η Επιστολή ζητάει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως αρμόδιο φορέα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε  να κατοχυρώσει θεσμικά τα Αναγνωρισμένα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Μ.Ε.Ι.) για την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) που παρέχουν, καθώς και να παράσχει ένα σαφές νομικό πλαίσιο, σε συνεργασία με αρμόδια υπουργεία και θεσμικούς φορείς της πολιτείας, για την υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων με σκοπό την αναγνώριση και διαβάθμιση των απολυτηρίων τίτλων των ΑΜΕΙ, που φέρουν την επικύρωσή του, ώστε οι απόφοιτοί τους  να διεκδικούν τις θέσεις εργασίας που δικαιούνται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες της ΕΕ να έχουν άμεση πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση.

Για την υλοποίηση των παραπάνω ως αρμόδιος συλλογικός φορέας, που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες του χώρου, με ιδιαίτερη ευαισθησία και γνώση, το ΠΑ.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι. καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την εξέλιξη και την αναμόρφωση της μουσικής εκπαίδευσης.

 

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

Π.Α.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι.-AMEI Diavathmisi-Eisigisi-DS-yp