Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας, εν συνεχεία της αναφοράς 2769/20-5-2021, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), που υποστηρίζουν 125 φορείς, επιστημονικοί και μη από όλη σχεδόν την Ελλάδα

Η επιστολή αναφέρει ότι με βάση τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. και της Ε.Ε., για την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα και την ανάγκη εναρμόνισής της προς τα διεθνώς επικρατούντα, το σύνολο των 125 Επιστημονικών, Επαγγελματικών, Ερευνητικών Φορέων και Συλλόγων Ασθενών, εκφράζει και πάλι την ανάγκη να υπάρξει ανταπόκριση στο ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (βλ. συνημμένα), με την ελπίδα ότι – με την ευκαιρία και της υποστήριξης από το Ταμείο Ανάκαμψης – θα δρομολογηθούν άμεσα οι επιβεβλημένες ενέργειες και ρυθμίσεις, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη των στόχων του Π.Ο.Υ. και της Ε.Ε. για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και την ελάττωση των HPV-σχετιζόμενων νοσημάτων στο κατά το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα και στην χώρα μας.

 

Πατήστε το σύνδεσμο για να κατεβάσετε: