Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, συμμετείχε στην ανάβαση διαμαρτυρία που διοργάνωσε, χθες Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Λασιθίου, κατά της αδειοδότησης για την εγκατάσταση γιγάντιων ανεμογεννητριών από την ΡΑΕ, στον ορεινό όγκο της Δίκτης.

Ο κ. Λογιάδης ανέφερε: «Μια περιοχή εξέχοντος φυσικού κάλους, που έχει συμπεριληφθεί στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, πρέπει να προστατευτεί, κι όχι να τεθεί σε κίνδυνο το φυσικό οικοσυστήματα που φιλοξενεί απειλούμενα είδη. Στην κλιματική κρίση δεν μπορούμε να απαντάμε με μια μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή. Η εγκατάσταση των 50 γιγάντιων ανεμογεννητριών με τον καταστροφικό τρόπο που επιχειρείται αυτό ακριβώς θα προκαλέσει».

Επίσης, επισήμανε τη θέση του, αλλά και του ΜέΡΑ25, που είναι κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε χερσαίο έδαφος, διότι έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, και ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και η αξιοποίηση της αιολικής, κυματικής και ηλιακής ενέργειας.

Τέλος τόνισε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι Λασιθιώτικοι Παραδοσιακοί ενεργειακοί ανεμόμυλοι, με την ακριβή έννοια του όρου όπως ήταν παλιά, και με την παραγωγή ενέργειας βάσει και της πρότασης που ήδη έχει υποβάλλει στη Διεύθυνση Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.