Ηράκλειο 1-11-2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Οικονομικών

Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 

Θέμα: «Παράταση στην διαδικασία επικαιροποίησης αγροτικό τιμολογίου ΔΕΗ, στον πρωτογενή τομέα».

Σε επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας αναφέρει την διαδικασία επικαιροποίησης για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου προς τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 29/10/2021.

Μια σημαντική μερίδα αγροτών ακόμα δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι λόγοι εντοπίζονται κυρίως στην χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης άδειας π.χ.  χρήσης νερού αλλά και νομικού κενού που εξακολουθεί να υφίσταται από την Υ.Α. 2243/333582ΦΕΚ 5432/Β/9-12-2020.

Η Υ.Α σχετίζεται με την έγκριση τύπου θερμοκηπιακών εγκαστάσεων , που παρόλο τις δεσμεύσεις των υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ για άμεση διόρθωση και βελτίωση , ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Αποτέλεσμα  αυτού, είναι να παγώσει το σύνολο της διαδικασιών για την παροχή Δελτίου Νο1 από τις οικίες ΔΑΟΚ.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα παρέμβετε άμεσα ώστε να δοθεί επιπλέον παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου καθώς είναι κρίσιμο στην παρούσα χρονική στιγμή να μην επιβαρυνθεί ο παραγωγός με επιπλέον κόστος στο ήδη αυξημένο υπέρμετρα, κοστολόγιο παραγωγής;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις αναρτημένες απαντήσεις των Υπουργείων:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=f53134cb-f62c-456c-839e-add400f6aa40