Ηράκλειο, 22 Οκτωβρίου 2021

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: Προστασία στους εργαζόμενους διανομείς

Το Συνδικάτο  Εργατοϋπάλληλων Επισιτισμού – Τουρισμού αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα  και το μεγάλο κίνδυνο που έχουν οι εργαζόμενοι διανομείς, καλούν τις επιχειρήσεις εστίασης να σταματήσουν τη διανομή τις ώρες εκδήλωσης των φαινόμενων.

Επίσης, οι  εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες. Καλούμε τούς συναδέλφους να μην αναλάβουν εργασία ακόμα και αν πιεστούν αυτές τις ώρες και να καταγγέλλουν αυτές τις συνθήκες.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα  μεριμνήσετε ώστε οι εργαζόμενοι διανομείς να μην μένουν εκτεθειμένοι στις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες;

Τι μέτρα θα λάβετε;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις αναρτημένες απαντήσεις των Υπουργείων:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=fa919a60-f54f-44f0-9c15-adcc00ef5827