Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτες τους Υπουργούς  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

 

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων, Κοκοσάλη Εμμανουήλ.

 

Η επιστολή αναφέρει ότι με την υπ. αριθμ. 8752/30.09.2021 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 27.09.2021 στην παραπάνω περιοχή.

Οικισμοί των Τοπικών Κοινοτήτων, δεν έχουν ενταχθεί στις Αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, και υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένες ζημίες από τα κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα πρέπει άμεσα να συμπεριληφθούν στις Αποφάσεις προκειμένου οι δικαιούμενοι πληγέντες να μπορούν να αποζημιωθούν.

 

 

Πατήστε το σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

Έγγραφο για οικισμούς

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις αναρτημένες απαντήσεις των Υπουργείων:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=f711b35c-1141-4daa-90a7-adc700f3b1b0