Συνάντηση με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο  πρόεδρος Εμπόρων Βιομηχανικών Ειδών,  Γιώργος Μπαχλιτζανάκης, ο πρόεδρος Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Παντελής Γαλατάς, κι ο πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ηρακλείου, Παντελής Παπαδάκης.

Κατά τη συνάντηση συνομίλησαν για τις αλλαγές που επιφέρει  το προωθούμενο νομοσχέδιο στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, αφού  αναθέτει τη διαχείριση μεγάλου μέρους τους σε ιδιώτες.

Επίσης, αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στους παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών, στον αφανισμό  της παραγωγικής καλλιέργειας και στην οικονομική εξαθλίωση των παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών.

Ακόμα συζήτησαν για τις ανατιμήσεις στην αγορά λιπασμάτων αλλά και την καθυστέρηση καταβολής στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, των χρηματικών ποσών που αφορούν κυρίως στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Τέλος, συζήτησαν το μείζον σημασίας θέμα που έχει προκύψει με την υπέρογκη αύξηση της τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια, αφού όλη η αγροτική παραγωγή βασίζεται κατά κόρον στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν νοείται εκσυγχρονισμός της παραγωγής διαδικασίας χωρίς αυτήν.

Ο  κ. Λογιάδης στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των λαϊκών αγορών ώστε να προωθηθούν τα συμφέροντα των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών, καθώς και στην αναγκαιότητα προστασίας των αγροτικών προϊόντων από τις παράνομες ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων από τρίτες χώρες.