Το Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί στο Αρκαλοχώρι και τα χωριά που επλήγησαν από το σεισμό, επισκέφτηκε  ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, που από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στους πληγέντες, όπως και πολλοί πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο κ. Λογιάδης το απόγευμα της Τετάρτης κατά την επίσκεψη του στο Συντονιστικό Κέντρο ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον προϊστάμενο της Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών  (ΓΔΑΕΦΚ), Αντώνη Γιαννούτσο, την αντιδήμαρχο Αρκαλοχωρίου, Όλγα Δραμουντάνη, τον πρόεδρο Αστυνομικών Ν. Λασιθίου, Γιώργο Καρτσάκη, και την Ελένη Μαραυγάκη, στο συντονιστικό φιλοξενίας και επισκέφθηκε τους χώρους συλλογής τροφίμων-υλικών και παρασκευής γευμάτων.

O κ. Λογιάδης για άλλη μια φορά επισήμανε ότι η πολιτεία οφείλει σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε, να σταθεί άμεσα και έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη όχι μόνο για άμεση στέγαση και σίτιση. Το επόμενο βήμα που από τώρα πρέπει να  ξεκινήσουμε να συζητάμε είναι να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο για να μη ξεριζωθούν οι άνθρωποι από τον τόπο τους και τις επιχειρήσεις τους.

Να μην φύγουν από εκεί που είδαν όλα να γκρεμίζονται. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη για ύπαρξη συντονισμένων δράσεων για την ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων που είναι σημαντική όσο και η τροφή.