Ηράκλειο, 4-10- 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

 Τουρισμού

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: Ούτε € στα ξενοδοχεία από την επιδότηση κεφαλαίου κίνησης

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε επιστολή της αναφέρει ότι η δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» συνδέθηκε από την αρχή, κατά την εξαγγελία της, με την επανεκκίνηση του τουρισμού. Στόχος της ήταν να ενισχυθούν οι  τουριστικές επιχειρήσεις κατά το στάδιο της επαναλειτουργίας τους, μετά από 16 μήνες που έμειναν επί της ουσίας κλειστές και χωρίς έσοδα.

Πλησιάζοντας στη λήξη της τουριστικής περιόδου, ακόμα χρήματα από τη συγκεκριμένη δράση δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων. Με αποτέλεσμα το κεφάλαιο κίνησης κινδυνεύει να μετατραπεί σε «κεφάλαιο ακινησίας».

Αναγκαστικές καθυστερήσεις λόγω των οικονομικών στοιχείων του έτους 2020 που έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό της ενίσχυσης και τα οποία συνδέονταν άμεσα με τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων είναι λογικό να υπάρχουν. Ωστόσο ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι τεράστιες. Χωρίς βοήθεια αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών. Είναι απόλυτη ανάγκη τα σχετικά ποσά να πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα δοθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της ανωτέρω ενίσχυσης προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν το σχετικό προγραμματισμό τους;

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις αναρτημένες απαντήσεις των Υπουργείων:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=4720aa63-36d9-4793-be6d-adb800e8c798