Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων
Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.)

Η επιστολή αναφέρει ότι η ΕΔΕΥΑ είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού κοινωφελούς χαρακτήρα και έχουν την ευθύνη της παροχής πόσιμου νερού υπηρεσιών αποχέτευσης και επεξεργασίας αδερφής αφαλάτωσης και τηλεθέρμανσης στους δήμους της χώρας μας .

Επίσης, ζητάει να ενταχθούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης στις κατηγορίες καταναλωτών μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, για να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του διαχειριστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγγυήσεων προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ),για να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, να ανακάμψουν οικονομικά και να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

 

Πατήστε το σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

2160_YΠΕΝ ΕΔΕΥΑ

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις αναρτημένες απαντήσεις των Υπουργείων:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=9f6200e2-ab2f-42f5-ab96-adb400f4255d