ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Μη καταβολή της ενίσχυσης για το  Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη

Σε επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση καταβολής στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων,  των χρηματικών ποσών που αφορούν κυρίως στο μεταφορικό ισοδύναμο  του δεύτερου εξάμηνου του  2020, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες  οι αγροτικές επιχειρήσεις και οι  αγροτικοί συνεταιρισμοί,  που δεν έχουν πληρωθεί ούτε για το α΄ εξάμηνο του 2020,  τη στιγμή που θα πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα για να γίνουν οι αιτήσεις που θα αφορούν στο α΄ εξάμηνο του 2021 .

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο άρχισε να εφαρμόζεται στο νησί μας για πρώτη φορά το πρώτο εξάμηνο του  2020 όπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρ’ όλες τις δυσκολίες που είχε ως νέο εγχείρημα στην Κρήτη.

Ακολούθησε η νέα περίοδος (Β εξάμηνο 2020) υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης όπου σύμφωνα με την πληροφόρηση μας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα ζητήματα στην ολοκλήρωση τους.

Παρόλα αυτά όμως δεν έχει γίνει η καταβολή του χρηματικού ποσού στις επιχειρήσεις (αγροτικές/εμπορικές) που το δικαιούται και αυτό έχει δημιουργήσει μια αρνητική αλληλεπίδραση σε όλο τον αγροτικό/εμπορικό κόσμο της Κρήτης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για τον ποιον λόγο έχει καθυστέρησή η ολοκλήρωση αυτού του Μέτρου για το Β εξάμηνο 2020 καθώς και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δικαιούχων;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης