Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Συντονιστικής  Επιτροπή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Η επιστολή αναφέρει για το σχέδιο της άμεσης πληρωμής του ΦΠΑ, ότι η   βασική ιδέα είναι η εξής : με την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής και την έκδοση του σχετικού φορολογικού στοιχείου , μόλις θα εμφανιστεί στην σχετική πλατφόρμα η συναλλαγή , ο αναλογούν σε αυτή ΦΠΑ να δεσμεύεται στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί η επιχείρηση και να αποδίδεται άμεσα στο δημόσιο.

Στα σχετικά δημοσιεύματα ωστόσο αναφέρουν ότι δεν περιγράφεται επαρκώς η τεχνική πλευρά της διαδικασίας αυτής.  Επίσης, τονίζει ότι η έλλειψη περιγραφής των αναγκαίων τεχνικών χαρακτηριστικών οφείλεται σε σκοπιμότητα, εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ και εξυπηρετεί ανάγκες επικοινωνιακού χαρακτήρα σε μια προφανή προσπάθεια να μετρηθούν αντιδράσεις από τον χώρο της αγοράς.

 

Πατήστε το σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

2021-09-01 Λογιάδης ΦΠΑ Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση