Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Η επιστολή αναφέρει ότι η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, προχωρεί βεβιασμένα και χωρίς καμία ουσιαστική επανεξέταση την υλοποίηση του οργανογράμματος του e-ΕΦΚΑ, το οποίο είχε καταρτίσει ερήμην των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών κοινωνιών η προηγούμενη κυβέρνηση (Π.Δ. 8/23.01.2019), οφείλουμε να επισημάνουμε και προς εσάς, που σήμερα φέρετε την πολιτική ευθύνη, τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται εξ αιτίας αυτής της υλοποίησης. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται να μην λαμβάνονται υπόψη, οι ιδιαίτερες γεωγραφικές και μορφολογικές συνθήκες που υπάρχουν σε πλήθος περιπτώσεων, όπως είναι αυτές που προκύπτουν στους νομούς Λασιθίου, Χαλκιδικής, Λέσβου, Δωδεκανήσου κι Έβρου, αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας, στους οποίους παρατηρείται μία πλήρης υποβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών του φορέα.

Συγκεκριμένα στο νομό Λασιθίου της Κρήτης, έχουμε την μετατροπή των τοπικών υποκαταστημάτων του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιεράπετρας και Σητείας, σε απλά αποκεντρωμένα τμήματα χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, καθώς αυτές μεταφέρονται -πλέον- στη νέα Τοπική Δ/νση e-ΕΦΚΑ του Αγίου Νικολάου, η οποία, οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ, απέχει από 70 μέχρι και 130 χιλιόμετρα από τις ασφαλιστικές περιοχές που -μέχρι σήμερα καλύπτουν τα προαναφερόμενα υπό κατάργηση τοπικά υποκαταστήματα. Αυτό το γεγονός από μόνο του σημαίνει, ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούντο από τα υποκαταστήματα της Ιεράπετρας και της Σητείας, θα πρέπει να μετακινούνται στον Άγιο Νικόλαο. Όσο κι αν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί κατά το τελευταίο διάστημα από το φορέα μας, μπορούν να ανταποκριθούν κατά ένα μέρος στις υπαρκτές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, η αλήθεια παραμένει και είναι, ότι ένα σημαντικό εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, απαιτούν την αυτοπρόσωπη παρουσία του ασφαλισμένου, με ότι αυτό θα συνεπάγεται από άποψη ταλαιπωρίας του, λόγω των υφιστάμενων χιλιομετρικών αποστάσεων.

 

 

 

Πατήστε το σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

 

373_Έγγραφο προς τον Υπουργό Εργασίας για τη νέα οργανωτική διάρθρωση των Υπηρεσιών e-EΦΚΑ