Ηράκλειο, 28 Ιουλίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα:  Εκτός διορισμών ο κλάδος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μουσικών ΤΕ16

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μουσικοί ΤΕ16 που εργάζονται στα μουσικά σχολεία και στα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής για σχεδόν μία εικοσαετία, ενόψει των επικείμενων διορισμών στην εκπαίδευση, αγωνιούν για την παρουσία τους στα μουσικά σχολεία.

Αναφέρουν ότι οι  φετινοί διορισμοί στον εκπαιδευτικό χώρο ύστερα  από 13 χρόνια αναμονής είναι ένα θετικό γεγονός και πρέπει να προχωρήσουν  χωρίς αδικίες και παραλήψεις.

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες το Υπουργείο θεωρεί ότι έχουν  θέση στο σχολείο, ζητά τις εξειδικευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους και αυτοί προστρέχουν. Με αυταπάρνηση, ζήλο, πολλές προσωπικές θυσίες και με αγάπη για την τέχνη, κατάφεραν η Ελλάδα να διαθέτει σήμερα περισσότερα από 50 μουσικά σχολεία, αυτού του ιδιαίτερου και ξεχωριστού χαρακτήρα.

Εργαζόμενοι ως αναπληρωτές κάθε χρόνο μετακινούνται σε διαφορετικό τόπο που για λίγο καιρό. Άνθρωποι με προϋπηρεσία 30 μηνών, 50 μηνών 100 μηνών και ακόμη περισσότερη, που συσσωρεύεται μετά από μακροχρόνια παρουσία σε σχολεία. Τονίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια αναπληρώνουν τους εαυτούς τους.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

-Για ποιο λόγο το Υπουργείο δεν έχει συμπεριλάβει σε κανέναν σχεδιασμό μόνιμους διορισμούς για τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μουσικούς ΤΕ16;

-Θα προχωρήσετε σε μόνιμους διορισμούς ανάλογους με τις προσλήψεις των αναπληρωτών ΤΕ16 που γίνονται εδώ και τόσα χρόνια καλύπτοντας πάγιες ανάγκες;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης