Ηράκλειο, 18  Ιουλίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: ΟΠΑΠ: Ζητούν στήριξη

Διανύοντας το πρώτο διάστημα επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους  οι Πράκτορες ΟΠΑΠ Κρήτης, αναφέρουν ότι διαπιστώνουν τα ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα που είχε η πολύμηνη απουσία τους από την εμπορική τους δραστηριότητα.

Λειτουργώντας ακόμα με περιοριστικά μέτρα τα οποία δυσχεραίνουν την δουλειά, βιώνουν καθημερινά την τεράστια πτώση στους τζίρους και την απελπιστικά χαμηλή επισκεψιμότητα στα καταστήματα, καθιστώντας τους μη βιώσιμους και στα πρόθυρα λουκέτων.

Τους έχει αποκλειστεί η δυνατότητα επαγγελματικής δραστηριότητας μέσω ίντερνετ και μη φτάνοντας αυτό έχει στραφεί μεγάλο κομμάτι του πελατειακού κοινού προς τις ιντερνετικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που λόγω της όλης κατάστασης ευνοήθηκαν αφάνταστα.

Ζητάνε:

  1. Την άμεση υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση ρευστότητας των πρακτορείων ΟΠΑΠ που τους υποσχέθηκε ο αρμόδιος υπουργός.
  2. Να μην είναι ο Ιούνιος ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο θα υπάρχει η απαλλαγή έστω του 40% του ενοικίου.
  3. Να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα αναστολής ποσοστού υπαλλήλων καθώς η κίνηση είναι ελάχιστη και καθιστά την υποχρεωτική εργασία όλων των υπαλλήλων μας απαγορευτική.
  4. Τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες να υπάρξει η αναστολή πληρωμών σε ενήμερες ρυθμισμένες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις με αυτόματη

ημερολογιακή μεταφορά τους στο τέλος της εκάστοτε ρύθμισης

  1. Μετάθεση έναρξης αποπληρωμής επιστρεπτέων προκαταβολών καθώς ουδεμία κανονικότητα δεν έχει επανέλθει και δεν είναι δυνατή η καταβολή δόσεων για τη συγκεκριμένη ενίσχυση που λάβανε.

 

Δεδομένου ότι 20.000 και πλέον κόσμου βιοπορίζονται αποκλειστικά από αυτό  το επάγγελμα

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ενισχυθεί ο κλάδος;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης