Ηράκλειο, 16 Ιουνίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα:  Την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία  ζητά το Επιμελητήριο Λασιθίου

Οι επιχειρήσεις της Ιεράπετρας οι οποίες απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό, αντιμετωπίζουν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν κάθετη πτώση τζίρου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιεράπετρας  σημειώνει ότι η πτώση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων της Ιεράπετρας από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα ξεπερνά κατά μέσο όρο το 50%.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου  Θωμάς Χαριτάκης με επιστολή του ζητά την ενίσχυση των εμπορικών καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης και των εποχικών επιχειρήσεων τουρισμού και μινιμάρκετ, κατά την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς.

Επίσης, προτείνετε αντίστοιχα η ενίσχυση και η υποστήριξη των πολύ μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, καθώς και των εποχικών επιχειρήσεων (τουριστικά καταστήματα, minimarkets) μέσω ενός υποστηρικτικού προγράμματος στα πρότυπα αυτού της εστίασης, με στόχο την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και την ομαλότερη επαναλειτουργία τους το προσεχές διάστημα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προχωρήσει η κυβέρνηση  στην άμεση επαναπροκήρυξη των προγραμμάτων ενίσχυσης των ΜΜΕ σε περιφερειακό επίπεδο εξαιτίας των απωλειών που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας covid19 ώστε να ωφεληθούν όσες επιχειρήσεις υπέστησαν απώλειες και το πρώτο τετράμηνο του 2021;

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης