Ηράκλειο, 31 Μαΐου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Υποβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού η αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης»

 Την έντονη αντίδραση της επιμελητηριακής κοινότητας προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο ελάχιστο την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων προκειμένου να γίνεται αντικατάσταση των Διοικητικών Επιτροπών τους αναφέρει σε δελτίο τύπου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Τονίζουν ότι πρόκειται για μία κίνηση που όχι μόνο υποβιβάζει τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά προσβάλει κάθε μέλος του, καθώς δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος. Αντίθετα, όλα έγιναν μέσω μίας εκπρόθεσμης τροπολογίας που κατέθεσε βουλευτής της ΝΔ, η οποία και έγινε αμέσως δεκτή από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση οδηγεί την επιμελητηριακή κοινότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει η διοίκηση ενός επιμελητηρίου.

Δεδομένου ότι ο στόχος της επιμελητηριακής κοινότητας πρέπει να είναι η στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας. Και αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικά καπελώματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις και κυρίως να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία αλλάζει ένα βασικό κομμάτι της λειτουργίας των επιμελητηρίων;

Ποιους εξυπηρετεί αυτή η εξέλιξη;

Μήπως ο στόχος είναι η χειραγώγηση και η απόκτηση του απόλυτου ελέγχου στη λειτουργία των επιμελητηρίων;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης