Ηράκλειο, 22 Μαρτίου 2021

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Οικονομικών

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Θέμα: Άμεση λύση στο ζήτημα των επιταγών ζητάει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Σε επιστολή της, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης αναφέρει ότι                                         η αποπληρωμή των Επιταγών είναι ένα θέμα που προβληματίζει και ταλαιπωρεί τους επιχειρηματίες καθώς οι αναστολές της ισχύος τους απλά μεταθέτουν ένα πρόβλημα που, όταν ωριμάσει, θα προστεθεί στις λοιπές σωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Οι συνεχείς παρατάσεις στην πληρωμή των επιταγών, από την αρχή της κρίσης,  διευκολύνει κάποιους εκδότες των οποίων οι επιταγές μπαίνουν σε καθεστώς προστασίας, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη μέριμνα, για τους κομιστές, των επιταγών.

Τέλος, τονίζουν ότι τα προβλήματα με τις συνεχείς παρατάσεις στην αποπληρωμή των επιταγών είναι τεράστια, είναι λάθος, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η αγορά προσπαθεί και πάλι για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο να βρει τον βηματισμό της, μετά από δύο και πλέον μήνες με κλειστά τα καταστήματα.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

 Προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο ζήτημα των επιταγών και οριστική επίλυση του θέματος με  γενναία στήριξη από την Πολιτεία;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης