Το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στο Καστέλι όπου είναι σε εξέλιξη το έργο του αεροδρομίου, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν οι καταγγελίες των εργαζομένων που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο  κ. Λογιάδης συνομίλησε με εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και για την πρόοδο των εργασιών.

Συνομίλησε επίσης με κατοίκους της περιοχής και τοπικούς φορείς, όπου του τέθηκαν οι  σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής εξαιτίας του έργου,    την παντελή έλλειψη της περιβαντολλογικής μελέτης και πρόβλεψης που αφορούν στην διαχείριση των βρόχινων υδάτων.

Επίσης, κάτοικοι  εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις εξόδους του νέου οδικού δικτύου, αφού ουσιαστικά αποκόπτεται,  η  πρόσβαση των χωριών της ευρύτερης περιοχής στη νέα οδική  πρόσβαση, ενώ προκύπτουν προβλήματα και  στους υπάρχοντες οδικούς άξονες.

 

Ένα επίσης πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει είναι τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες  που δραστηριοποιούνται στα σημεία που θα εκτελεστούν οι εργασίες για την υλοποίηση των οδικών έργων.

Για παράδειγμα,  πρατήριο υγρών καύσιμων στην περιοχή,  ουσιαστικά θα αναγκαστεί να  κλείσει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών που θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια ενώ και με την ολοκλήρωσή του, δεν θα μπορεί κανείς να το  προσεγγίσει.

Ακόμα, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόταση του ΜέΡΑ25 που είναι η σιδηροδρομική διασύνδεση της Κρήτης και κατ΄επέκταση η σύνδεση με το αεροδρόμιο.

Τέλος, ο βουλευτής για ακόμα μια φορά εξέφρασε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του και διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν στο έργο.