ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Προστασίας του Πολίτη

 

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας των ειδικών σχολείων στις περιοχές με βαθύ κόκκινο

Τα κρούσματα που “ξεπηδούν” στα σχολεία ειδικής αγωγής εντείνουν την αγωνία στις τάξεις των εκπαιδευτικών και στο περιβάλλον των μαθητών, αφού το τελευταίο περιστατικό κατεγράφη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως τις 19 Μαρτίου αναφέρει σε δημοσίευμα του το cretalive.

(https://www.cretalive.gr/kriti/koronoios-kai-eidika-sholeia-megalonei-o-problimatismos)

Να τονιστεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο”-  ζώνη υψηλού κινδύνου, και οι δομές Ειδικής Αγωγής εξαιρούνται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και λειτουργούν κανονικά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σχολεία. Μαθητές με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, που αδυνατούν να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις και να φορέσουν μάσκες και θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους.

Ακόμα, να σημειωθεί ότι τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους συγχρωτίζονται αναγκαστικά μες στα οχήματα,.

Επισημαίνεται ότι  κάποιοι γονείς έχουν επιλέξει να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, θέλοντας να τα προστατέψουν με αυτόν τον τρόπο.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

 

Θα προχωρήσει άμεσα στην αναστολή λειτουργίας των ειδικών σχολείων στις περιοχές με βαθύ κόκκινο, για να προστατεύσουμε τα παιδιά, τους γονείς τους και τους καθηγητές τους;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης