Ηράκλειο, 6 Νοεμβρίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Τουρισμού

 

Θέμα: Την αποκατάσταση της αδικίας ζητούν οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου

Στη νέα τροπολογία του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, « Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2020, σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ, ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις»., στα άρθρα 2,3,και 4 προβλέπονται θέματα που αφορούν τον Τουριστικό Κλάδο, αναφέρει σε επιστολή της η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

  • Όλες οι προς ψήφιση διατάξεις του ανωτέρω νομοσχεδίου ομιλούν μόνο για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και όχι των εποχικών ξενοδοχείων, γεγονός που καλλιεργεί εύλογο ερώτημα ως προς το σκεπτικό και την απόφαση, ενώ αφήνει υπόνοια εύνοιας προς συγκεκριμένους ξενοδόχους έναντι της πλειοψηφίας των εποχικών καταλυμάτων.
  • Τέλος το ειδικό μέτρο της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών 7ου – 9ου, ΔΕΝ διαχώριζε τα ξενοδοχειακά καταλύματα σε εποχικά και 12μήνου λειτουργίας. Είναι προφανές ότι στην προς ψήφιση τροπολογία δεν γίνεται ίση μεταχείριση. Επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των εργαζόμενων στα εποχικά καταλύματα δεν απασχολήθηκαν αφού τα ξενοδοχεία είτε δεν άνοιξαν, είτε υπολειτούργησαν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση στο παραπάνω υπό ψήφιση νομοσχέδιο να συμπεριλάβει όλα ανεξαιρέτως τα ξενοδοχεία;

 

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης