Ηράκλειο, 14 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα. Υπουργό

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (Σ.Ε.Π.) Ηρακλείου ξεκινάει τη χρονιά με προσωρινή αναστολή λειτουργίας

 

Σε επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου πληροφορηθήκαμε για τη βαθιά απογοήτευση και οργή για το γεγονός ότι, ενώ όλα τα σχολεία στην ελληνική επικράτεια άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου τις πόρτες τους στους μαθητές, ολόκληρος ο ελληνόφωνος και αγγλόφωνος πρωτοβάθμιος κύκλος (νηπιαγωγείο και δημοτικό) καθώς και ο αγγλόφωνος δευτεροβάθμιος κύκλος (γυμνάσιο και λύκειο) του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (Σ.Ε.Π.) Ηρακλείου ξεκινάει τη χρονιά με προσωρινή αναστολή λειτουργίας, αφού έως σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούν ακόμη οι πιστώσεις για την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί) των αγγλόφωνων τμημάτων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ξένων γλωσσών, μουσικοί κτλ) των αγγλόφωνων και ελληνόφωνων τμημάτων.

Να σημειωθεί ότι  η προκήρυξη, οι αιτήσεις και η αξιολόγηση των τελικών πινάκων μοριοδότησης έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ήδη από τον Ιούλιο.

Επιπλέον, εκκρεμούν οι πιστώσεις για την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών κρατικού προϋπολογισμού για το ελληνόφωνο τμήμα (λόγω νομοθεσίας οι αναπληρωτές του πρωτοβάθμιου κύκλου πρέπει να προέρχονται από κρατικό προϋπολογισμό και όχι από το ΕΣΠΑ). Να τονιστεί ότι η διεύθυνση του σχολείου είχε φροντίσει να δηλώσει τα κενά ήδη από το Μάιο.

 

 

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σ’ όλες τις αναγκαίες διοικητικές ενέργειες από τους υπευθύνους του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να μην παραταθεί περισσότερο η αγωνία και η ταλαιπωρία των παιδιών που ήδη μετρούν τόσους μήνες μακριά από το σχολικό περιβάλλον;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης