Μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Χερσονήσου είχε ο βουλευτής Ηρακλείου,  του ΜέΡΑ 25, Γιώργος Λογιάδης, με το Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα φάνηκε πόσο καθοριστικός είναι ο  ρόλος του  Α’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση των ΟΤΑ.

Το αίτημα που διατυπώνεται δεν αφορά μόνο στην ενίσχυση των ΟΤΑ, μέσω χρηματοδοτήσεων αλλά και σε   θεσμικό επίπεδο για την ουσιαστική αποκέντρωση, όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση των κυρίων Γ. Λογιάδη και Γ. Σέγκου.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αλλαγές βάσει  των άρθρων 101 και 102 του Συντάγματος για τη Διοικητική Αποκέντρωση  και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και στην τροποποίηση ν. 4412/2016 περί δημοσίων έργων, αλλά και στη χρηματοδότηση των έργων όχι μέσω εσωτερικού δανεισμού, αλλά μέσω επιχορηγήσεων.

Άλλα θέματα ήταν:

– η ένταξη στο Πρόγραμμα « Α. Τρίτσης»   σημαντικών έργων του Δήμου Χερσονήσου που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» όπως η αναβάθμιση του  βιολογικού  καθαρισμού  Χερσονήσου, Μαλλίων, Γουβών

– η παραχώρηση έκτασης 72 στρεμμάτων της πρώην βάσης Γουρνών στο Δήμο Χερσονήσου.

– όπως και άλλα σημαντικά έργα

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο αναλύθηκαν τα ζητήματα του τουρισμού, τα προβλήματα αλλά και η προοπτική της επιμήκυνσης  της τουριστικής περιόδου,  η εστίαση στον ποιοτικό τουρισμό και η διασύνδεση του τριτογενούς τομέα παραγωγής με τον πρωτογενή.

«Είμαστε σύμμαχοι των αιτημάτων των αιρετών της Κρήτης και στόχος μας είναι να ακούμε τα προβλήματα και να τα προωθούμε αρμοδίως», ανέφερε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχε κι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπάτσης.