Ηράκλειο, 28 Αυγούστου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Παραμονή των γηπέδων τένις στην τάφρο, χωρίς άμεση πρόσβαση στο ισόπεδο τμήμα του προμαχώνα

Η υλοποίηση των έργων «Στερέωση και αποκατάσταση του ευθύγραμμου τμήματος Μπέμπο – Αγίου Φραγκίσκου και Ορεκιόνε (Δ. Μποφώρ)» αποτελεί αίτημα όλων των πολιτών του Ηρακλείου και φυσικά του Ομίλου Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο» (ΟΑΑΗ).

Στην απόφαση του ΚΑΣ  στις 23/06.2020  στην οποία δεν κλήθηκε ο ΟΑΑΗ  για να εκφράσει τις θέσεις του, εγκρίθηκε εν μέρει η προσωρινή πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για προσωρινή μετατόπιση των γηπέδων αντισφαίρισης στον χώρο της τάφρο, με όρους που καταδικάζουν τον ΟΑΑΗ σε βίαιη διακοπή της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, οι όροι 2και 3

 1. Να απομακρυνθεί η υφιστάμενη μεταλλική σκάλα που συνδέει την τάφρο με τον προμαχώνα, η κερκίδα και το τοιχίο έδρασής της. Στο σημείο αυτό να μη γίνει προς το παρόν καμία άλλη κατασκευή.
 2. Η πρόσβαση στα γήπεδα να γίνεται αποκλειστικά μέσω της τάφρου.

Καθιστούν αδύνατη την αθλητική δραστηριότητα εκατοντάδων παιδιών της ακαδημίας τένις. Καθώς είναι ανέφικτη η διοργάνωση σημαντικών διεθνών, ευρωπαικών και εθνικών τουρνουά που αναθέτει η Ε.Φ. Ο. Α. στον Όμιλο.

Στην πρόταση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, της ΕΦΑΗ και του ΟΑΑΗ το Μάιο του 2020 ήταν να σχεδιαστεί η κατασκευή νέας σκάλας (αντικατάσταση της υπάρχουσας) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αθλητών.

Στην περίπτωση που επιλέγεται η λειτουργία του ΟΑΑΗ, οι όροι 2 και 3 δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή, αφού στο ισόπεδο τμήμα του προμαχώνα βρίσκονται

 1. Η υποδοχή αθλητών-γραμματεία
 2. Ο Επιδιαιτητής αγώνων
 3. Ο εξοπλισμός υποστήριξης διοργάνωσης πρωταθλημάτων και προπονήσεων
 4. Ο ιατρός αγώνων
 5. Το ιατρείο και φαρμακείο
 6. Τα αποδυτήρια
 7. Το κυλικείο
 8. Ο χώρος αναμονής αθλητών, προπονητών και συνοδών
 9. Τα τμήματα μπάσκετ, σκάκι και πινγκ πονγκ
 10. Οι βασικές κεντρικές εγκαταστάσεις υποδομής

Επίσης, η αφαίρεση της άμεσης πρόσβασης προς τα γήπεδα στην τάφρο υποχρεώνει οι αθλητές, προπονητές, γιατροί , κ.λ.π. να διανύουν απόσταση μέσω δημόσιας οδού 550 τουλάχιστον μέτρων. Με αποτέλεσμα να καθίσταται προφανής η αδυναμία λειτουργία της.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

 1. Προτίθεται η κυβέρνηση να ανακαλέσει τους συγκεκριμένους όρους στην απόφαση του ΚΑΣ;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης