Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών.

Στην επιστολή περιγράφεται  αγωνία των αερολιμενικών για την στελέχωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) καθώς τα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών ήδη απέχουν πολύ από το οργανόγραμμα που ψηφίστηκε στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το Ν. 4427/16 και το Προεδρικό Διάταγμα 84/2018, οι οργανικές θέσεις προσωπικού της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) είναι 487, σήμερα όμως είναι κατανεμημένοι μόλις 289 υπάλληλοι εκ των οποίων περίπου εννέα (9) ήδη συνταξιοδοτήθηκαν.

Στις 14/07/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ  του προεδρείου ΔΣ/ΠΣΑΥΠΑ με κλιμάκιο του Υπουργείου, στο οποίο ενημερώθηκαν  ότι η ΑΠΑ θα αποτελείται από 172 άτομα εκ των οποίων 20-25 θέσεις θα καλυφτούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επομένως οι εργαζόμενοι από Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας  που κατανέμονται στην ΑΠΑ κυμαίνονται σε 147 έως 152, ενώ από αυτό τον αριθμό δεν διευκρινίσθηκε ποτέ πόσοι θα είναι αερολιμενικοί και πόσοι θα είναι εγκατεστημένοι στα αεροδρόμια.

Τα σενάρια για την στελέχωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας μόλις με   172 υπαλλήλους από τους 487 που προβλέπονται  σε μια ΑΠΑ  πανελλήνιας εμβέλειας ήδη υποδηλώνει ότι οι αεροπορικές Αρχές θα είναι  υποστελεχωμένες  στα αεροδρόμια της χώρας μας. Ο προσανατολισμός αυτός επισύρει  πολύ μεγάλες ευθύνες για οποιοδήποτε συμβάντα ασφαλείας πτήσεων και επιβατών συμβούν στα αεροδρόμιά μας, τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών.

Για αυτό το λόγο και για άλλους εξίσου σοβαρούς ζητούν να γίνουν τροποποιήσεις με σεβασμό στο έργο, την προσφορά, την πολύχρονη επιστημονική κατάρτιση, γνώση και εμπειρία του προσωπικού του Αερολιμενικού Ελέγχου για ένα αριθμό των εργαζομένων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε ένα πιο ρεαλιστικό επίπεδο για την ασφάλεια των αερομεταφορών που τουλάχιστον αντιστοιχεί στους 289 εργαζομένους που είχαν κατανεμηθεί στην Αρχή σύμφωνα με το  ΦΕΚ 1406/19.

 

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

2020-7-28 Λογιάδης ΠΣΑ

επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών