Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για επιστροφή στο «σημείο μηδέν»

 

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του άρθρου 48 του νόμου 4685/2020 προχώρησε, επιβεβαιώνοντας τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις της, (για το περιεχόμενο της) στην έκδοση της προβλεπόμενης Υπ. Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956/03.07.2020 (Β΄ 2773) «Καθορισμός των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών του ν. 4685/2020».

Με την απόφαση αυτή, επανακαθορίζεται το περιεχόμενο των Δασικών Χαρτών, μιας και οι νέες εξαιρέσεις από το δασικό χάρτη εκτάσεων που θεωρούνταν μέχρι σήμερα δασικές, θα οδηγήσουν υποχρεωτικά στην ριζική αναμόρφωσή τους, τη στιγμή που ήδη μέχρι σήμερα έχει κυρωθεί περίπου το 55% των δασικών χαρτών της χώρας, δηλαδή το 93% όσων είχαν αναρτηθεί, ενώ το υπόλοιπο 7% είναι διάφορες κατηγορίες αντιρρήσεων που δεν έχουν εξεταστεί. Πολύ δε περισσότερο σημειώνουν ότι αν δεν είχε προκληθεί η καθυστέρηση λόγω της ψήφισης του νόμου 4685/2020 θα είχαν ήδη αναρτηθεί δασικοί χάρτες για το σύνολο της χώρας.

Τονίζουν ότι η υποχρεωτική αναμόρφωση των δασικών χαρτών με βάση τα συγκεκριμένα πρόσθετα στοιχεία θα οδηγήσει με ακρίβεια σε νέους αλλά και πάλι «προβληματικούς» δασικούς χάρτες. Κρίνουν ότι « Επιστρέφουμε στο «σημείο μηδέν» (δέκα χρόνια πίσω) και ακυρώνεται η μέχρι σήμερα προσπάθεια των συναδέλφων της Δασικής Υπηρεσίας».

Τέλος, στην επιστολή\ αναφέρεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο επίπεδο των εξαγγελιών ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα δασικά οικοσυστήματα ενώ με τις ενέργειες της ουσιαστικά αφαιρεί από εκατομμύρια στρέμματα την συνταγματική προστασία που έχουν τα δασικά οικοσυστήματα κλονίζοντας συγχρόνως και το δημόσιο συμφέρον που αφορά το ιδιοκτησιακό των εκτάσεων αυτών.

 

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

2020-7-20 Λογιάδης ΠΕΔΔΥ

Επιστολή ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ