Ο βουλευτής Ηράκλειου, του ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα τους απορριφθέντες εκπαιδευτικούς από τους πίνακες του ΑΣΕΠ

 

Το υπουργείο Παιδείας, παρά τις οχλήσεις και τις ερωτήσεις μας, για το θέμα των απορριφθέντων εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη Γενική Αγωγή αλλά και στην Ειδική Αγωγή κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει.

Είναι αδιανόητο, χιλιάδες εκπαιδευτικοί που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά  προσόντα, να βιώνουν αυτήν την αγωνία και την αβεβαιότητα εξαιτίας της έλλειψης της διαδικαστικής προϋπόθεσης καταβολής του παράβολου των 3 ΕΥΡΩ, που οφείλεται ξανά σε τεχνικό λάθος του συστήματος που παραπλάνησε χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Αλήθεια, διερωτόμαστε  αν πρόκειται για ένα εσκεμμένο λάθος  και αν υπάρχει πολιτική βούληση για να διορθωθεί ή αν όλα αυτά έχουν ως  απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Η επίλυση του ζητήματος απαιτεί άμεση νομοθετική ρύθμιση καθώς πρόκειται για μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.

Περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής, 1.200 Ειδικής Αγωγής, και στατιστικά άλλοι 1.500 έως 2000 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κινδυνεύουν να μείνουν άμεσα άνεργοι για τα επόμενα τρία  χρόνια και εκτός διαδικασιών μονιμοποίησης από τον ΑΣΕΠ και δυστυχώς «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός».

Η συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» στην οποία παρευρεθήκαμε ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική για το μέγεθος του προβλήματος αλλά και για το μέγεθος της αδιαφορίας που τυγχάνουν από την κυβέρνηση.