Ηράκλειο, 24 Ιουλίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς

  • Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: Ανοχύρωτα τα δάση δίχως του πέντε χιλιάδες εργαζόμενους της δασοπροστασίας

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν πύρινα μέτωπα, έρχεται στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά η ανάγκη καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων συναδέλφων τους που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» αναφέρεται, ότι παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι τους προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να επαναπροσλάβει τους χιλιάδες εργαζόμενους δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας;

Ο ερωτών βουλευτής

 Γεώργιος Λογιάδης